(17)

Arlo Finch i Eldsdalen

audioboek en e-book


"Fylld av magi, Àventyr och spÀnning!

Gotlands allehanda

NĂ€r Arlo sĂ„g sig omkring upptĂ€ckte han hur rummets vĂ€ggar började ge vika och avslöjade en mĂ„nupplyst skog. Det var bara sĂ€ngen och fönsterkarmen som stod kvar. PĂ„ andra sidan fönstret uppenbarade sig en flicka och vĂ€rlden pĂ„ hennes sida glittrade i silver och guld, som ett slott av höstlöv. Hon tittade Ă„t höger, som om nĂ„n var pĂ„ vĂ€g Ă„t hennes hĂ„ll. Orden hon viskade kom snabbt: ”Om jag kan se dig, dĂ„ kan de se dig 
 Var försiktig, Arlo Finch.”

Arlo har precis flyttat till Pine Mountain, Colorado, men har redan lockat till sig mörka krafter. I den mÀrkliga scoutkÄren fÄr han lÀra sig om Äskklappar, kvickljus och spökhundar. Men snart förstÄr han att det finns en annan sorts magi och att han, av nÄgon anledning, har en viktig roll att spela. Det gÀller bara att veta vilka stigar som leder till magiska platser och vilka som leder till fara.

Arlo Finch i Eldsdalen Àr första delen i en trilogi.

En berÀttelse som lyckas utmÀrkt med att förena dolsk stÀmning med vardag.

DN

Har kallats bÄde Stranger things för barn och fan-fiction (Harry Potter) men klarar definitivt att stÄ pÄ egna ben!

Arbetarbladet

En otroligt spÀnnande bok!

KOKO

För de som Àr pÄ jakt efter en ny Percy Jackson eller Harry Potter kan detta vara en trevlig bekantskap.

Elin Nilsson, Helsningborgs dagblad

John August har tidigare skrivit filmmanus till bland annat Big Fish, Charlie’s Angels, Kalle och chokladfabriken, Corpse Bride och Frankenweenie.

John om boken: Jag har ofta fantiserat om mitt tioÄriga jag framför en bokhylla. Vad skulle jag ha velat lÀsa? Vilken bok hade jag valt? Svaret Àr: Àventyr, mysterium, magi, fara. Och om möjligt: drakar. Mitt mÄl med Arlo Finch Àr att locka fram Àventyraren och slukarlÀsaren i oss alla!