(181)

Myrrys

audiobook & e-book


Mestarillisen kertojan Topelius-palkittu romaani!

Myrrys on vanhaa suomen kieltä ja tarkoittaa tietäjää. Taikuri ja taskuvaras -trilogian tekijän vetävä historiallinen seikkailuromaani, jossa on mukana ripaus muinaista magiaa.

15-vuotias orpo Niilo elää kovissa oloissa Kivihalmeen talon kasvattina. Hän ei muista omaa menneisyyttään, mutta siihen liittyy jotakin, mistä ei puhuta. Kun talossa tarvitaan tietäjän apua, ottaa mahtava myrrys palkkioksi avustaan Niilon rengikseen ja päättää perehdyttää hänet parantamisen ja tuonpuoleisen taikuuden saloihin. Elämä korpimetsän armoilla kasvattaa Niilosta vahvan ja rohkean ja hän löytää omat voimansa. Monien seikkailujen ja käänteiden kautta vaietut salaisuudet paljastuvat ja Niilo nousee vastustamaan heitä, jotka ovat tehneet hänelle vääryyttä.

Anniina Mikama on vetävistä historiallisista fantasiaromaaneistaan tunnettu kirjailija. Mikama on saanut kahdesti Topelius-palkinnon (romaaneistaTaikuri ja taskuvaras, 2019 sekä Myrrys, 2022) sekä ollut Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

"Mikamalla on ihailtava taito herättää menneiden vuosisatojen tapahtumat eloon. Hänen teostensa hahmot ovat rakastettavia, heidän ystävänsä haluaisi ihan oikeastikin olla." – Bibbidi Bobbidi Book -blogi


Narrator: Markus Bäckman
Duration: