(178)

Myrrys

Hörbuch und E-Book


Mestarillisen kertojan Topelius-palkittu romaani!

Myrrys on vanhaa suomen kieltÀ ja tarkoittaa tietÀjÀÀ. Taikuri ja taskuvaras -trilogian tekijÀn vetÀvÀ historiallinen seikkailuromaani, jossa on mukana ripaus muinaista magiaa.

15-vuotias orpo Niilo elÀÀ kovissa oloissa Kivihalmeen talon kasvattina. HÀn ei muista omaa menneisyyttÀÀn, mutta siihen liittyy jotakin, mistÀ ei puhuta. Kun talossa tarvitaan tietÀjÀn apua, ottaa mahtava myrrys palkkioksi avustaan Niilon rengikseen ja pÀÀttÀÀ perehdyttÀÀ hÀnet parantamisen ja tuonpuoleisen taikuuden saloihin. ElÀmÀ korpimetsÀn armoilla kasvattaa Niilosta vahvan ja rohkean ja hÀn löytÀÀ omat voimansa. Monien seikkailujen ja kÀÀnteiden kautta vaietut salaisuudet paljastuvat ja Niilo nousee vastustamaan heitÀ, jotka ovat tehneet hÀnelle vÀÀryyttÀ.

Anniina Mikama on vetÀvistÀ historiallisista fantasiaromaaneistaan tunnettu kirjailija. Mikama on saanut kahdesti Topelius-palkinnon (romaaneistaTaikuri ja taskuvaras, 2019 sekÀ Myrrys, 2022) sekÀ ollut Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

"Mikamalla on ihailtava taito herĂ€ttÀÀ menneiden vuosisatojen tapahtumat eloon. HĂ€nen teostensa hahmot ovat rakastettavia, heidĂ€n ystĂ€vĂ€nsĂ€ haluaisi ihan oikeastikin olla." – Bibbidi Bobbidi Book -blogi