(11)

Neonazi

ljudbok och e-bok


VI VAR UADSKILLELIGE.

Vi stod for det samme, var af den samme overbevisning – at vi tilhĂžrte en overlegen race. Det var det, vores sange, taler og trĂŠning handlede om. Vores tanke- og handlemĂžnstre kredsede kun om det. Vi har sĂ„gar haft afholdt hemmelige militĂŠrsportsĂžvelser og lĂŠrt at skyde – hvis nu “Dag X” oprandt, og vi endelig kunne befri det tyske folk fra dem, vi opfattede som udskud.

Vi slog os ned, festede igennem og stak af, nÄr politiet igen var efter os. Vi var kammerater. Ligesom i sangteksterne fra vores yndlingsbands. Her handlede det kun om kammeratskab, loyalitet og sammenhold. Altid. Alle steder.

HELT ÆRLIGT:DET HELE ER NOGET PIS!

“Neonazi” er Timos egen historie om sin barske opvĂŠkst, og om hvordan han som fjortenĂ„rig havner i det hĂžjreekstremistiske miljĂž. Han bliver hurtigt opslugt af det stĂŠrke fĂŠllesskab, men efter nogle Ă„r med flere voldsomme begivenheder begynder spĂžrgsmĂ„let at melde sig: Er dette virkelig det liv, han Ăžnsker sig?

I denne gribende selvbiografiske beretning fortĂŠller pseudonymet Tim F. om, hvordan han som ung blev suget lĂŠngere og lĂŠngere ind i det nynazistiske miljĂž. Han beskriver, hvordan miljĂžet er organiseret, og hvordan der rekrutteres nye medlemmer. Og ikke mindst hvordan det lykkedes ham at bryde ud.


UpplÀsare: Jesper Platz

LĂ€ngd: