(15)

Spioner, hemmelige koder og mystiske skrifter

ljudbok och e-bok


Siden urtiden har mennesket sĂžgt efter sandheden – eller forsĂžgt at skjule den. Allerede for 11.500 Ă„r siden udskar folk i Vestsibirien mĂŠrkelige symboler i et stykke lĂŠrketrĂŠ. Tegnene tolkes af forskere som historiens fĂžrste hemmelige kode. Vi vil formentlig aldrig gennemskue, hvilket budskab, tegnene rummer, men arkĂŠologerne har ikke tĂŠnkt sig at give op. Trangen til at lĂžse gĂ„der og afdĂŠkke sandheden ligger nemlig dybt i os mennesker.

Samme trang fÄr spioner til at risikere livet for et indblik i fjendens hemmeligheder og har i over 100 Är drevet forskere til forsÞg pÄ at fÄ mening ud af den ulÊselige middelalderbog Voynich-manuskriptet. Og trangen fÄr bÄde amatÞrer og forskere til at sÊtte spÞrgsmÄlstegn ved selv vedtagne sandheder som Shakespeares eksistens. Dette er historien om gÄdefulde spioner, hemmelige koder og mystiske skrifter, som fik os til at grave et spadestik dybere.

God fornĂžjelse.

Alt om Historie tager dig med pĂ„ en halsbrĂŠkkende rejse til tidligere tider, sĂ„ du kan nyde historiens stĂžrste begivenheder. FĂžlg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spĂŠndende, dramatiske begivenheder i fortiden.


UpplÀsare: Peter Milling
LĂ€ngd: