(3)

Den stumma hertiginnan

E-book


SjÀlvlysande romanklassiker med förord av Lina Wolff

Det Àr tidigt 1700-tal pÄ Sicilien. Efter ett trauma i barndomen Àr hertiginnan Marianna UcrÏa bÄde döv och stum och lever i en vÀrld av tystnad. Hon Àr bortgift med en liderlig slÀkting men kÀmpar mot alla konventioner för att bilda sig och finna sin plats i en vÀrld dÀr hon betraktas som föga mer Àn egendom. Hennes liv Àr lika mycket villkorat av traditioner och realpolitik som av sexuell ÀganderÀtt.

I en vÀrld av överdÄd, lyx och korruption blir varje uttryck för sjÀlvstÀndighet farligt, varje strÀvan efter frihet livshotande. PÄ ett sjÀlvlysande sprÄk fÄngar Dacia Maraini den starka livsviljan hos en kvinna som Àr instÀngd i tystnad och omgÀrdad av vÄld.

I svensk översÀttning av Ing-Britt Björklund och med ett nyskrivet förord av författaren Lina Wolff.

DACIA MARAINI Àr en italiensk författare, född 1936. Hon har haft avgörande betydelse för italienskt kulturliv, inte bara som författare utan ocksÄ som dramatiker och teatermÀnniska. 1973 var hon med och grundade Teatro della Maddalena som drivs av enbart kvinnor. Den stumma hertiginnan, som utkom första gÄngen 1990, presenteras hÀr med ett nyskrivet förord av Lina Wolff.