(126)

Blodrött hav

audioboek en e-book


Andra boken i den beroendeframkallande Áróra-serien

»Sigurdardóttir har ett förhÄllandevis rakt sprÄk som sÀllan tar nÄgra omvÀgar, men som ocksÄ snabbt och skickligt fÄngar miljöer och personer som passerar.« Maria NÀslund rekommenderar Blodrött hav i GP

»Blodrött hav Àr tÀt och suggestiv, med flera ovÀntade vÀndningar och en genomtÀnkt berÀttelse.« I min bokhylla

»En spÀnnande historia med trovÀrdigt tecknade karaktÀrer.« Mias bok

NĂ€r den framgĂ„ngsrike entreprenören Flosi kommer hem en kvĂ€ll Ă€r köket upp- och nedvĂ€nt och hans fru GuĂ°rĂșn försvunnen. Ett brev har lĂ€mnats kvar pĂ„ köksbordet. I det stĂ„r det att hon blivit kidnappad och att om Flosi inte betalar en gigantisk lösensumma kommer GuĂ°rĂșn att dö.

Brevet innehÄller tydliga instruktioner om att inte kontakta polisen, och Flosi vÀnder sig till Áróra, som Àr finansiell utredare med inriktning pÄ att spÄra upp undangömda pengar. Tillsammans med sin avlÀgsne slÀkting, kriminalkommissarien Daníel, tar hon sig an fallet.

Samtidigt fortsĂ€tter ÁrĂłra sökandet efter sin försvunna syster, Ísafold. Hon Ă€r djupt besviken pĂ„ den islĂ€ndska polisen, som mer eller mindre tycks ha lagt ner utredningen. SjĂ€lv tĂ€nker ÁrĂłra aldrig ge upp, Ă€ven om hon inser att det bĂ€sta hon kan hoppas pĂ„ Ă€r att slutligen hitta en kropp att begrava.

I översÀttning av Sara Lindberg.

LILJA SIGURÐARDÓTTIR Ă€r en av Islands internationellt mest hyllade och bĂ€stsĂ€ljande deckarförfattare. Blodrött hav Ă€r den andra boken i hennes beroendeframkallande ÁrĂłra-serie efter Iskall sol.


Verteller: Marie Richardson

Duurtijd: