(2)

Gallup

e-book


Kertomus erÀÀstÀ avioliitosta ja -erosta median tarkentuvan katseen alla

Pauliina Vanhatalo on kirjoittanut otteessaan pitÀvÀn aikalaisromaanin, joka ei tarjoile mielipiteitÀ vaan kuvaa ihmisiÀ kunnianhimon, velvollisuudentunnon ja itsensÀ toteuttamisen ristiaallokossa osuvasti ja herkkÀpiirteisesti.

Ari Nummelalla on työ, joka vie hÀnet ovelta ovelle. HÀn kerÀÀ ihmisten mielipiteitÀ ja merkitsee ne muistiin. HÀnen vaimonsa Kaisa, pian virallisesti entinen, muodostaa puolestaan mielipiteitÀ ArkadianmÀellÀ.

Kun vaalivuosi kÀÀntyy jÀlleen kerran kevÀÀseen, Kaisa ja Ari Nummelan perhe-elÀmÀstÀ esitetÀÀn tuhansia mielipiteitÀ ja jokunen tosiseikka vain pienen tv-studiossa karanneen lipsahduksen vuoksi. Mutta katosiko heiltÀ yksityisyys jo ennen kuin ensimmÀinen toimittaja astui heidÀn kotinsa kynnyksen yli, ennen kuin lapset olivat edes pÀÀtyneet laajalevikkisen pÀivÀlehden kuvitukseksi?

Pauliina Vanhatalo (s. 1979) on valmistunut JyvÀskylÀn yliopistosta filosofian maisteriksi kirjallisuuden laitoksen luovan kirjoittamisen koulutusohjelmasta, sivuaineina yleinen kirjallisuus, filosofia ja kulttuuriantropologia. Vuoden 2002 alusta heinÀkuun 2005 loppuun hÀn opetti luovaa kirjoittamista JyvÀskylÀn avoimessa yliopistossa.