(98)

Jack

audioboek en e-book


Jack Àr en bultande kÀrlekshistoria men ocksÄ en berÀttelse om att sona sina brott, se framÄt och gÄ vidare. Christina Lindström skriver rappt, trovÀrdigt och gripande om den första kÀrleken.

Vi spelar Counterstrike och skrattar, och resten av natten ligger vi under Frejas rödprickiga, svala pÄslakan och kysser varandra. Hennes haka blir öm av min skÀggstubb.

Jack Àr den snygga och coola killen, som Àr grym pÄ innebandy och fÄr alla tjejer han vill ha. Freja har en lite för stor nÀsa, en rosa stickad mössa och tycker om att titta pÄ sÀlar. De Àr ett omaka par pÄ papperet, men nÀr de trÀffas i ett badrum pÄ en fest kan ingen av dem vÀrja sig. De faller handlöst för varandra och allt kÀnns helt rÀtt. Men sÄ hinner Jacks historia ikapp dem. I grundskolan var han en mobbare och han har ett förflutet inom nazistiska rörelser. Jack har förÀndrats, men för Freja blir det snart obehagligt uppenbart att Jack inte Àr den hon trodde att han var.

Med samma nÀrvaro och kÀnslighet som i den bejublade debuten HÀlsningar frÄn havets botten skildrar Christina Lindström tvÄ tonÄringars förtvivlan nÀr vÀrlden inte Àr som man vill att den ska vara.


Verteller: Fredde Granberg
Duurtijd: