(474)

Oduglingen

audioboek en e-book


En solig vÄrdag försvinner plötsligt lÀraren Karin Olofshammar. Har hon rÄkat ut för en olycka eller ett brott? Kan det ha med den infekterade grannfejden att göra?

Sonen Emil fÄr allt större samvetskval. Han kan inte slÀppa tanken pÄ att mammans försvinnande bottnar i grÀlet de hade kring hans framtid. Efter att Àn en gÄng ha misslyckats med att komma in pÄ musikhögskolan, berÀttade Emil att han hade bestÀmt sig för att avsluta musiksatsningen. Mamman ville inte acceptera beslutet, vilket fick Emil att rusa ut ur huset.

Hur besviken blev hon egentligen? Har Emils beslut fÄtt henne att ge upp allt? Eller vÀrre Àn sÄ: Har hon tagit sitt eget liv?

Oduglingen handlar om ond, brĂ„d död och en ung mĂ€nniskas prestationsĂ„ngest. Det Ă€r ocksĂ„ en berĂ€ttelse om en mammas önskan att förverkliga sig sjĂ€lv genom sina barn – och hennes oförmĂ„ga att skilja sina egna drömmar frĂ„n sin sons.

Boken Àr en fristÄende kortroman om psykologen Malin Dahl och en uppföljare till Viktoria Höglunds hyllade spÀnningsdebut Den som haver barnen kÀr.


Verteller: Sofia Berntsson
Duurtijd: