(6)

Politiikan pinnan vangit

audioboek en e-book


Lounaslistoja ja selfieitÀ valtiollisissa hautajaisissa

Politiikka on muuttunut kuivasta asioidenhoidosta nopeaksi ja pinnalliseksi. Ensin tulivat julkkisehdokkaat, sitten kuvista ja videoista muodostuva pikapinnallisuus. Nyt poliitikon on pakko olla esillÀ ja reagoida kaikkeen vÀlittömÀsti.

Poliitikot pyrkivÀt hallitsemaan julkikuvaansa viihteen ja somen avulla. MikÀ tÀhÀn on johtanut ja mitÀ se on tehnyt politiikalle? MitkÀ ovat julkisuuspelin sÀÀnnöt ja mikÀ viestintÀkonsulttien rooli? Miten vaalijÀrjestelmÀmme on pinnallistanut politiikkaa?

Lahti ja Mörttinen jatkavat Populismin anatomiasta tutulla tyylillĂ€ ja avaavat kiinnostavia politiikan kiemuroita helposti lĂ€hestyttĂ€vĂ€sti mutta analyyttisesti. Mukana on myös poliitikkojen someseurantaa ja asiantuntijoiden nĂ€kemyksiĂ€. KĂ€sittelyyn pÀÀsevĂ€t poliitikkojen kankitanssit ja muut seikkailut tosi-tv:ssĂ€ sekĂ€ eduskuntaan nousseet julkkikset painija Kelpo Gröndahlista lĂ€htien – Sanna Marinia, Sebastian TynkkystĂ€, Alexander Stubbia ja muita Instagramia tai Tiktokia tehokkaasti hyödyntĂ€viĂ€ poliitikkoja unohtamatta.

Matti Mörttinen on kokenut ja palkittu toimittaja sekÀ usean kiitosta kerÀnneen elÀmÀkertakirjan kirjoittaja. TÀllÀ hetkellÀ hÀn toimii vapaana kirjoittajana tehden esimerkiksi kolumneja Yleisradiolle.

Yannick Lahti on Bolognan yliopistosta tohtoriksi vÀitellyt ja mm. Helsingin yliopistossa tutkijatohtorina toiminut poliittisen viestinnÀn ja populismin asiantuntija. HÀn on kirjoittanut eurooppalaisesta oikeistopopulismista eri medioihin ja kommentoinut aihetta tv:n ajankohtaisohjelmissa.


Verteller: Raiko HĂ€yrinen
Duurtijd: