(0)

Rahikainen

e-book


Rahikainen on tosiasioihin perustuva kertomus pohjoiskarjalaisen sotajermun ja hÀnen perheensÀ kasvusta ja kehityksestÀ sekÀ taistelusta yksityisen vÀhittÀiskauppiaan vapauden puolesta. Teos ajoittuu vuosiin 1945-69.

Rahikainen palaa Lapin sodasta ja innostuu kommunismista, mutta isÀ ei anna poikansa avata kauppaa ennen kuin hÀn tarkistaa poliittisen kantansa ja vakiinnuttaa elÀmÀnsÀ menemÀllÀ naimisiin. Kauppa tuottaa hyvin, mutta menestys menee isÀn pussiin. Rahikainen joutuu maksamaan kovan hinnan omasta kauppapaikasta YlÀmyllyltÀ Paloaukean lÀheisyydestÀ. Kauppapaikka on erinomainen. Kun tukkuliikkeet tekevÀt vallankaappauksen ja vÀhittÀiskauppiaasta on tulossa tukkukaupan torppari, nousee Rahikainen vastarintaan ja organisoi ensin lÀÀninsÀ kauppiaat liikevaihtoverokapinaan ja valitaan sitten Suomen kauppiaiden edusmieheksi vastustamaan kauppatoiminnan keskittymistÀ.

Rahikaisen unelma on itsenÀinen ja vapaa kauppias, joka saa ostaa tavaransa, mistÀ haluaa. Unelman rakentaminen aloitetaan keskittÀmÀllÀ kauppiaiden rahaliikenne omaan pankkiin ja hankkimalla omistukseen oma tukkuliike, jonka toimitusjohtajaksi Rahikainen nimetÀÀn. Sitten sattuma astuu peliin.