(112)

Tomppa ja Kerttu-kirjatoukka

e-book


Tomppa ja pikkusisko Kerttu pÀÀsevÀt retkelle kirjastoon.

Millaista mahtaa olla uudessa Helsingin keskustakirjasto Oodissa? Tomppa, Kerttu ja isÀ lÀhtevÀt tutkimaan asiaa. Kerttu ehtii joka paikkaan ja opettelee asioita omalla tavallaan. (Ne eivÀt aina Tomppaa miellytÀ.) On kuitenkin hetkiÀ, jolloin Tomppa ja Kerttu ovat parhaita kaveruksia, ja pÀiviÀ jotka ovat huippuhauskoja. Yksi sellainen on isÀn, Tompan ja Kertun yhteinen retki kirjastoon.

Tomppa-kirjoissa kuvataan pienen lapsen jokapÀivÀistÀ elÀmÀnpiiriÀ ja arkea, tunteita ja tunnelmia empaattisesti ja lÀmpimÀsti. Lapsiperheiden tilanteet ovat tunnistettavasti lÀsnÀ ja lapsen on helppo samastua Tomppaan. Arki nÀyttÀytyy realistisena mutta silti ihmeellisenÀ.

VÀrimaailma on lÀmmin ja kirkas, ja kuvista vÀlittyy myös suomalainen luonto vuodenaikoineen. Sarjassa eri sukupolvien maailmat kohtaavat antoisalla tavalla ja erityisesti mummilla on iso rooli kirjoissa. Lapsilukija tietÀÀ myös odottaa, ettÀ touhuissa ovat mukana Tompan rakkaat lelut: Martti-mato, Hiirikoira, kissa KII ja Possu. Uusimmissa myös Tompan pikkusisko Kerttu.

Tomppa-kirjoja on luettu jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan. EnsimmÀinen Tomppa-kirja, MeidÀn Tomppa , ilmestyi 1993. Kirjoja on myös kÀÀnnetty monille eri kielille.

Kristiina Louhi on arvostettu ja palkittu kuvittaja ja kirjailija, jonka kuvakirjat ovat kuuluneet suomalaisten lapsuuteen jo vuosikymmenien ajan. Tomppa tunnetaan hyvin myös maailmalla, sarjaa kÀÀnnetÀÀn pohjoismaisten kielten lisÀksi mm. japaniksi, koreaksi, hollanniksi ja unkariksi.