(0)

Væksthuset

e-book


”Den dag i juli, da artilleri og tanks pløjede Champs Elysées op ved paraden til ære for 150-året for Bastillens fald, og britiske jagere strøg ned over triumfbuen og dængede de franske paradetropper til med blå-hvid-rød konfetti som en pant på den hellige alliance, stod vi nok dér og følte krigens slagskygge hvile over sceneriet. Men ingen kunne for alvor bilde os ind, at nedtællingen var i gang og at der kun var få uger til zero.”

I 1947 ser en ung tysker tilbage på tiden op til Anden Verdenskrig og spørger sig selv, hvordan hverken ham selv eller millioner af hans landsmænd kunne se nazismens ondskab og trusler mod menneskeheden. Bogen tegner samtidig et portræt af en række vidt forskellige tyskere, der oplevede krigen og nazismen på hver sin måde.

Bogen er oprindeligt skrevet i 1947, men udkom efter forfatterens eget ønske først i 1995, da verden havde fået krigen på afstand og var mere klar til at tage bogen til sig.

Ib Rehné (1922-2005) var en dansk journalist og forfatter. Han var særlig kendt for sine mange år som korrespondent i Mellemøsten for Danmarks Radio, men nåede i løbet af sin lange karriere som journalist også at være korrespondent i blandt andet Paris og Japan og at arbejde for Berlingske Tidende, Weekendavisen og TV 2. Ib Rehné udgav flere bøger blandt andet om sine oplevelser som korrespondent.