(0)

Rejsen fra perron ni trekvart (De Vises Sten #6)

audiobook


Afsted med Hogwartsekspressen! I selskab med de mange nye skoleelever er Harry nu endelig pü vej til sit nye hjem, Hogwarts, og derfor lÌser vi kapitlet gennem temaet 'samhørighed'.

Vi fremhÌver de steder i kapitlet, hvor vi ser eksempler pü samhørighed, men vi taler ogsü om det modsatte, nemlig steder hvor samhørigheden mangler.

Vi kommer blandt andet omkring følgende spørgsmül:

- Hvordan har Harry det egentlig hos Dursley-familien, efter han er blevet afsløret som magiker?

- Hvorfor bliver Harry og Ron mon venner sĂĽ hurtigt?

- Hvilken symbolik ligger der gemt i Rons rotte, Scabbers?

I Lumossegmentet har Marie büde undersøgt den virkelige og den fiktive Kings Cross Station i London, og vi kommer büde omkring kÌrligheds- og spøgelseshistorier og den metaforiske betydning af stationen.

Alohomora

Var du ogsü vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar pü endnu mere magi?

I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trüdt ind pü Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÌrlÌst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

Følg med pü Facebook: Alohomora

Følg med pü Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŚre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÌt og arbejder som lÌsevejleder og gymnasielÌrer. Hun underviser i dansk og idrÌt. Hun bor i Odense, og hendes primÌre Hogwartskollegie er Gryffindor.