(0)

Aprilheksen

audiobook


Tre plejesÞstre vokser op hos plejemor Ellen i 1950'ernes og 1960'ernes Sverige. Pigerne er hos hende af forskellige grunde: bÞrnemishandling, misrÞgt og én er hittebarn. Pigerne hader og misunder ofte hinanden, men er alligevel en slags sÞstre. De fÄr vidt forskellige liv - de to bliver akademikere, den tredje narkoluder. Alle er de dybt prÊget af de meget tidlige barneÄrs afvisning og svigt.

Ellen har imidlertid en hemmelighed - hun har selv fÞdt et eneste barn. En multihandicappet pige, der straks efter fÞdslen blev frataget hende af autoriteterne med de hvide kitler. Selvom hun forsÞgte, mÄtte hun ikke se sin datter senere.

Denne datter viser sig at have en lynende intelligens - hun ligger der i sin seng og studerer. Hendes barndom er om muligt endnu mere frygtelig end de andre pigers. Handicappede kom allersidst i rÊkken af omsorgsmodtagere i folkehjemmet. Da hun fÄr kendskab til moderens plejedÞtre, gÄr det op for hende, at nogen har stjÄlet det liv, som var bestemt for hende, og da hun har skjulte evner, kan hun sÊtte begivenhederne i gang fra sin sygeseng - Aprilheksen er pÄ spil.

"Aprilheksen" er journalist Majgull Axelssons gennembrud i Sverige - fulgt af en regn af priser bl.a. Moa Martinson-prisen i Sverige.

Det skrev anmelderne om APRILHEKSEN:

"Hvis du kun lÊser én bog i Är, sÄ tag den her. En vidunderlig, barsk og magisk, sÞrgerlig, morsom og fabelagtig spundet historie." - Marianne Ellenberger, B.T.

"Der er lÊnge imellem sÄ gode romaner. LÊs den!" - Litteratursiden


Narrator: Agnete Wahl
Duration: