(1)

Ensam i Tokyo

Hörbuch und E-Book


Frank Ryan har tvingats lÀmna sitt liv i Nanaimo dÀr han jobbat som pianotekniker och jazzpianist. Han har tagit sig till Tokyo, dÀr han hankar sig fram som pianolÀrare för uttrÄkade hemmafruar. Men en av eleverna sticker ut, och visar sig ha kopplingar till den japanska maffian. Via maffian fÄr Frank plötsligt ett nytt jobb som jazzpianist pÄ en bar. Men kvinnan som han blir förÀlskad i pÄ tÄget kan vÀl inte ha nÄgot med maffian att göra?

I den första boken om Frank Ryan, Beethovens tia, kastades han mot sin vilja in i rollen som detektiv. I den hÀr boken fortsÀtter mystiska hÀndelser att ske i Frank Ryans nÀrhet fast nu i en annan miljö. De tvÄ böckerna vÀvs ocksÄ samman pÄ ett ovÀntat vis, Àven om de gÄr bra att lÀsa fristÄende.

Den kanadensiska författaren Brian Harvey Àr utbildad marinbiolog. Förutom deckarna om Frank Ryan har han skrivit böcker om biologisk mÄngfald i haven och om segling. Han bor i Nanaimo, British Columbia. Harvey har ocksÄ studerat musik och spelar piano.

Boken Àr en översÀttning frÄn engelskan (Tokyo Girl: A Frank Ryan Mystery).

Om Beethovens tia stod det sÄ hÀr i BTJ:s hÀfte nr 6/22:

”BerĂ€ttelsen utspelar sig i nutid och Ă€r mycket spĂ€nnande och det hinns med bĂ„de försök till stöld, ovĂ€ntad död och svek. [
] SprĂ„ket flyter lĂ€tt genom romanen. Meningarna Ă€r lagom korta [
] och översĂ€ttningen Ă€r bra med enkel sprĂ„kdrĂ€kt.”

Boken finns Àven som e-bok och ljudbok.

Viljas böcker Àr uppskattade av personer som Àr ovana vid att lÀsa eller kanske har nÄgon form av lÀssvÄrigheter. SprÄket Àr enkelt men innehÄllet Àr anpassat för vuxna lÀsare.