(0)

Kallion kundi ei kuole

E-Book


Kallion kundista tulee politiikan suurmies.

Vilkas ja sanavalmis Seppo harrastaa vedonlyöntiÀ kotitalon jÀtkien kanssa, haaveilee pÀÀsevÀnsÀ merille ja vahtii pikkuveljeÀÀn Alppilan puistoissa. Nuorukaisen kasvaessa politiikka alkaa vetÀÀ tÀtÀ puoleensa, ja pian urkeneekin toimittajan ura. Nuoresta miehestÀ on kehkeytymÀssÀ kovaa vauhtia merkittÀvÀ tekijÀ poliittisella kentÀllÀ, ensin kunnanvaltuustossa ja sitten jo maan vasemmiston joukoissa. Mutta kestÀÀkö hÀn julkisen ja yksityisen ristipaineet?

Seppo pÀÀsee seuraamaan aitiopaikalta 1960- ja 70-lukujen poliittisia ja yhteiskunnallisia muutoksia. Mutta politiikan pyörteissÀkin ehtii upottautua Kallion baarien tunnelmaan ja tupakansavuun.

Alpo Ruuth (1943–2002) oli helsinkilĂ€inen kirjailija. Ruuthin teokset kĂ€sittelivĂ€t usein yhteiskunnallisia teemoja sekĂ€ Kallion ja SörnĂ€isten kaupunginosia asukkaineen. Ruuthin mukaan on nimetty polku SörnĂ€isissĂ€, ja hĂ€nelle myönnettiin urallaan useita palkintoja. Ruuth on saanut Valtion kirjallisuuspalkinnon vuosina 1970, 1975, 1980 ja 1982, Suuren Suomalaisen Kirjakerhon tunnustuspalkinnon vuonna 1974 ja Suomi-palkinnon 1998.