(0)

Mord i bok

E-Book


MÀnniskan mördar och litteraturen har inte undgÄtt att fÄnga upp denna mörka sida av oss. Författare har inte varit frÀmmande för att utforska mordhandlingar i sina böcker. Genom historien har de skapat ett outtömligt spektrum av mordmetoder, varav vissa Àr mer tvivelaktiga Àn andra.

I "Mord i bok" följer vi trÄden av dödliga handlingar i litteraturens vÀrld. Genom sina analyser av olika verk avslöjar Böttiger pÄ ett lÀttsamt sÀtt överraskande insikter om hur mord skildras i fiktionen: Hade Shakespeare en alldeles sÀrskild fascination för mord? Vilken Àr den vanligaste dödsorsaken i Agatha Christies böcker? Och fungerar verkligen Dorothy Sayers sofistikerade mordmetoder i verkligheten?

Lars Böttiger (1924–2009) var en svensk lĂ€kare och professor i invĂ€rtes medicin. Hans akademiska insatser och bidrag till medicinsk forskning gjorde honom till en respekterad auktoritet inom sitt Ă€mnesomrĂ„de. Dessutom tjĂ€nstgjorde han som chefredaktör för den vetenskapliga tidskriften "Journal of Internal Medicine", som nu anses vara en av de frĂ€msta inom sitt slag i Europa.