(36)

Aikuiset

audioboek en e-book


Hauskempi kuin Sally Rooney, epÀtoivoisempi kuin Fleabag

Neuroottinen draamakomedia Instagram-ajasta, elÀmÀstÀ jossa ruusuilla on esitettÀvÀ tanssivansa, vaikka selÀn alla pistelee kuollut kaktus.

Kolmikymppisen Jenny McLainen elÀmÀ on syöksykierteessÀ. HÀn on juuri menettÀnyt sekÀ poikaystÀvÀnsÀ ettÀ feministisen kolumninsa, koska feministi ilman kuuluisaa valokuvaajamiestÀ ei kiinnosta ketÀÀn. Kaiken lisÀksi ex on alkanut seurustella naisen kanssa, josta JennyllÀ on krooninen Instagram-pakkomielle. Ja pahempaa on tulossa! Digiajan koomisin hittiromaani osuu naulan kantaan kuvatessaan, millaista on olla nainen juuri nyt, maailmassa, jossa elÀmÀnvalintansa on tehtÀvÀ puolitotuuksien, tÀyssumutusten ja jÀrjettömien odotusten ristipaineessa. MinkÀ valokuvan ÀÀrellÀ sitÀ tÀnÀÀn murentuisi?

Emma Jane Unsworth (s. 1978) on brittilÀinen kirjailija, joka Lena Dunhamin ja Caitlin Moranin hengessÀ voimaannuttaa nuoria ja ei enÀÀ niin nuoria naisia. Liki sÀÀdyttömÀn hauska ja terÀvÀ Unsworth on voittanut romaaneillaan lukuisia palkintoja. Myyntilistojen kÀrkeen vÀlittömÀsti ampaissut Aikuiset on hÀnen ensimmÀinen suomennettu teoksensa. Kolumnistina ja tv-kÀsikirjoittajana toimivan Unsworthin toinen romaani Animals filmatisoitiin 2019, ja myös Aikuisista on tulossa elokuva.