(0)

Den tysta korridoren

e-book


”Han ser att det gĂ„r en vĂ„g av smĂ„ muskelryckningar genom handen, en serie av rytmiska, synkroniserade skakningar som lĂ„ngsamt sprider sig genom tummen och sedan Ă€ven fortplantar sig till de övriga fingrarna. Med hĂ€pnad stirrar han pĂ„ handen. Vad i herrans namn Ă€r detta? Det Ă€r som om handen inte tillhör honom lĂ€ngre, den har börjat leva ett eget liv ...”

David Tellman Àr fysiker pÄ toppen av sin karriÀr nÀr han drabbas av ett epileptiskt anfall mitt under ett föredrag inför fullsatt sal. Kort dÀrefter fÄr han beskedet att han har en hjÀrntumör. Mette Øst Àr nyinflyttad cancerforskare frÄn Danmark fylld av stora planer, men har svÄrt att finna sig till rÀtta pÄ sin nya arbetsplats i Sverige. NÀr hon blir Davids behandlande lÀkare korsas deras vÀgar, och under ett Är fÄr vi följa dem i deras vardag.

Ska David, vars liv kretsar kring arbetet och vetenskapen, kunna acceptera att sjukdomen slukar hans krafter? Och varför vill Helena – som han inte trĂ€ffat sedan han ignorerade henne i gymnasiet – hjĂ€lpa honom? Ska Mette i sin tur orka streta emot i en hĂ€rskar- och tystnadskultur som sitter i vĂ€ggarna?