(0)

Flickan i korridoren

audioboek en e-book


Karolina Àr bara tolv Är nÀr hon inte orkar mer. Hon avviker frÄn gympalektionen, lÀmnar klass 7A för gott och tar sitt liv i en skogsdunge. I avskedsbrevet avslöjas orsaken till att hon mÄtt sÄ dÄligt: skolan.

I ”Flickan i korridoren” berĂ€ttar Elinor Torp om Karolina – men ocksĂ„ om vĂ„ra svenska klassrum. Medan debatten om studieresultat och friskolor har rasat de senaste decennierna Ă€r det som om vi har glömt att stĂ€lla oss den viktigaste frĂ„gan: Hur mĂ„r barnen?

Det hÀr Àr ett reportage om den röriga skolmiljön, om hur vuxenvÀrlden kapitulerat och om den yttersta konsekvensen av stöket. Och om en mamma som, trots att hon förlorat sitt enda barn, hittat kraften i att berÀtta.

*

Elinor Torp Ă€r författare och journalist. Hon jobbar enligt sin egen metod ”follow the people” och har tilldelats och nominerats till ett flertal priser för sitt arbete, bland annat Guldspaden och Stora Journalistpriset. År 2024 tilldelades hon ocksĂ„ Stig Dagermanpriset. ”Flickan i korridoren” Ă€r hennes sjĂ€tte bok.


Verteller: Lo Kauppi

Duurtijd: