(0)

Galaterbrevet : En bibelteologisk kommentar

e-book


Under mÄnga Är har jag lÀrt kÀnna HÄkan Sunnliden som den flitige bloggaren, en för mig berikande skribent som med djup och insikt belyst aktuella frÄgestÀllningar inom kristenheten. Under senare Är har jag dessutom via nÀtverkskontakter haft givande skriftvÀxling och personliga möten med honom vid ett antal tillfÀllen.

Med intresse har jag tagit del av denna kommentar över Galaterbrevet, som Àr uppbygglig textutlÀggning och förmedlar sjÀlavÄrdande insikter.

Bokens avslutande kommentarer och appendix Àr förtrÀffliga. Inte minst avsnittet frÄn Martin Luthers Stora Galaterbrevs-kommentar om «50 lysande förtjÀnster hos den egna rÀttfÀrdigheten» och summeringen av «Martin Luthers förelÀsning» - citat: «Vi mÄste alltsÄ predika evangelium, i dess renhet och klarhet. GÄr denna artikel förlorad Àr det ute med hela den kristna kyrkan. Evangeliet stÄr och faller med Kristi rÀttfÀrdighet. Det Àr denna förkunnelse som Àr evangeliet. Kyrkan uppstÄr ur denna förkunnelse».

+ Roland Gustafsson

Missionsbiskop i Missionsprovinsen

Galaterbrevet rÀknas till huvudbreven i Nya Testamentet och behöver alltid lÀsas pÄ nytt.

Kunskapsrikt och insiktsfullt, med didaktisk spÀnst och klarhet, gör HÄkan Sunnliden brevet till ett angelÀget Àrende ocksÄ i vÄr samtid: "LÄt inte Lagen pÄ nytt fÄ fÀste i er, utan lev i och ut Evangeliet".

Erik Wiberg

Universitetslektor