(209)

Ihana

audioboek en e-book


Miten elÀÀ jatkuvien olettamusten ja ennakkoluulojen maailmassa - ja mitÀ tehdÀ, kun itsekin tulee olettaneeksi?

HyvÀntuulinen ja raikas nuortenromaani Ihana voitti WSOY:n TaajuusZ-kirjoituskilpailun. SÀeromaanin elÀvÀstÀ ilmaisusta tulee mieleen spoken word, ja tekstissÀ kiteytyy se, mitÀ kirjoituskilpailulla haettiin: uusi ÀÀni, joka kotimaisesta kirjallisuuskentÀstÀ vielÀ puuttui.

Lilja, ysiluokkalainen panseksuaali, on krooninen ihastuja. Uusimman someihastuksensa hÀn on ristinyt Ihanaksi - sillÀ Ihana vain on niin ihana! Kun Ihana osoittautuu Liljan yksinhuoltajaisÀn uuden naisystÀvÀn lapseksi, ihastuminen saa uudet kierrokset. Somessa Ihana on itsevarma ja tiedostava muunsukupuolinen, mutta Ihanan konservatiivinen Àiti ei tiedÀ lapsensa todellisesta sukupuolesta mitÀÀn. Voiko Lilja hyvÀksyÀ, ettÀ isÀ seurustelee transfobiselta haiskahtavan naisen kanssa? Saako toista työntÀÀ ulos vÀkisin kaapista?

Dess Terentjeva (s.1992) on tamperelainen kirjailija. HÀn on valmistunut JyvÀskylÀn yliopistosta kirjallisuuden maisteriksi. Terentjevalta on aiemmin ilmestynyt kaksi fantasiakirjaa yhdessÀ Susanna Hynysen kanssa. Ihanaon Terentjevan ensimmÀinen nuortenromaani.

"Nuoret ovat fiksuja, ajattelevaisia ja joskus he osaavat kuulla vaiennettujen ÀÀniĂ€ aikuisia paremmin. Juuri nuorten kiihkeĂ€ vĂ€littĂ€minen marginaalissa elĂ€vistĂ€ ihmisistĂ€ on toiminut kirjan inspiraationa”, Terentjeva kertoo.


Verteller: Elena Leeve
Duurtijd: