(0)

Jag: En roman om Karin Larsson

audioboek


NÀr Karin kliver av tÄget i Grez-sur-Loing utanför Paris vet hon inte att hennes liv Àr pÄ vÀg att förÀndras för alltid. Efter flera Ärs studier pÄ Konstakademin Àr hon en stigande konstnÀrsstjÀrna och ska Àntligen fÄ möjlighet att inspireras av naturen och mÄla plein air. Hon ser framför sig en sommar med oljeflÀckiga fingrar, tidiga morgnar och stilla samtal med konstnÀrskollegor. Ett sÀkert Àventyr med tydligt slutdatum.

PÄ plats i konstnÀrskolonin finns en brokig skara mÀnniskor, men ingen sÀtter lika stora spÄr hos Karin som Carl. Redan nÀr hon hör en viskning om den etablerade mÄlaren och illustratören tÀnds en gnista som sakta vÀxer sig större. Snart stÀlls hon inför ett omöjligt val som kommer att eka genom generationer.

Jag: En roman om Karin Larsson Àr en fiktiv skildring av en av Sveriges största kreativa ikoner. Det Àr en berÀttelse om konstnÀrskap, kÀrlek och att förlora sig sjÀlv till förmÄn för nÄgon annan. Med hjÀlp av gedigen research har Ulrika Ewerman skrivit en roman som riktar strÄlkastaren mot en konstnÀr som har satt sin prÀgel pÄ allt frÄn mode och textilkonst till inredning och möbeldesign.