(62)

Kolibri

audioboek en e-book


Suomalaisten rakastaman tarinankertojan koskettava romaani anteeksiannon voimasta

Cecilia Samartinin uutuusromaanissa Kolibri kohtalokas hyppy tuntemattomaan johdattaa kaksi ihmistÀ matkalle, jonka pÀÀssÀ siintÀvÀt toivo ja anteeksianto.

On myrskyinen aamuyö Los Angelesissa. Rannikkovartijana työskentelevÀ Pete Murphy aloittaa työvuoronsa kuin minkÀ tahansa muun partioimalla sataman vesillÀ parhaan ystÀvÀnsÀ Alin kanssa. Vuoron jo lÀhentyessÀ loppuaan vÀsyneet miehet saavat hÀlytyksen: joku on hypÀnnyt Vincent Thomas -sillalta alas myrskyÀvÀÀn mereen.

Miehet lÀhtevÀt uhkarohkeaan pelastusyritykseen. Pete riskeeraa kaiken hyppÀÀmÀllÀ hyiseen mereen ja onnistuu vetÀmÀÀn sieltÀ ylös nuoren naisen, juuri ja juuri hengissÀ. Vaikka Pete saa naisen pelastettua, tapahtuma tuo pintaan muistoja, joita Pete on juossut karkuun koko elÀmÀnsÀ.

Ujo ja herkkÀ Bethany Franco on saanut tarpeekseen perheestÀÀn. EtsiessÀÀn totuutta Bethany on pÀÀtynyt sellaisten vastausten ÀÀrelle, joita hÀn ei olisi halunnut tietÀÀ. Kohtalokas hyppy tuntemattomaan johdattaa Bethin ja Peten odottamattomalle matkalle, joka muuttaa molempien elÀmÀn.

Cecilia Samartin syntyi Kuubassa 1961. HÀn oli vasta alle vuoden ikÀinen, kun perhe joutui pakenemaan Castron hallintoa Yhdysvaltoihin. Nykyisin Samartin asuu Los Angelesin kukkuloilla ja työskentelee psykoterapeuttina. Samartin ei ole toistaiseksi voinut palata takaisin Kuubaan. HÀn kÀsittelee kirjoissaan latinosiirtolaisten elÀmÀÀ.

Naiset valkoisissa (2019) on Samartinin kahdeksas suomennettu romaani. Aiemmin hÀneltÀ on julkaistu suomeksi Señor Peregrino, Nora & Alicia, Kaunis sydÀn, La Peregrina, Los Peregrinos, Mofongo ja Kirottu kauneus.


Verteller: Pinja Flink
Duurtijd: