(0)

Kransen

e-book


"Februar

Det kommer altid som en overraskelse, de fÞrste forÄrstegn, ikke mindst i en streng vinter. Man har snart vÊnnet sig til kulden og alle dens smÄplagerier, fryser ikke sÄ meget i sine egne kolde stuer, som man gisper af varme, nÄr man kommer ud hos andre mennesker. Kun rimkanten pÄ lagenet op mod min hage om morgenen der, hvor ens varme Ände har truffet det iskolde lÊrred, er lige ubehagelig. Og sÄ det, at Änden fryser til stikkende isnÄle i ens nÊsebor, nÄr man gÄr op mod vinden."

I "Kransen" fortĂŠller Inger Bentzon om Ă„rets gang i Danmark mĂ„ned for mĂ„ned. Meget kan man genkende i dag, mens andet har forandret sig markant siden 1940’erne, hvor bogen er skrevet.

Den danske forfatter Inger Bentzon (1886-1971) stÄr bag en lang rÊkke bÞrne- og ungdomsbÞger. Inger Bentzons bÞger prÊsenterer os for bÞrn og unge i alle aldre, rige sÄvel som fattige, landsbyboere sÄvel som byboere. Hendes historier er ikke bare underholdende og alsidige, men de giver ogsÄ et spÊndende indblik i livet i Danmark i fÞrste halvdel af 1900-tallet og Ärene lige efter 2. verdenskrig.