(0)

Lasikaupunki : New York -trilogia 1

audioboek en e-book


New York -trilogian ensimmÀinen osa.

New York, rikos, kirjallisuus ja nykyihmisen identiteettikriisi – nĂ€mĂ€ yhdistĂ€vĂ€t Paul Austerin ylistetyn trilogian kolme romaania toisiinsa.

JÀnnityskirjailija ottaa vastaan yksityisetsivÀn tehtÀvÀn ja joutuu keskelle juttua, joka on hÀmmentÀvÀmpi kuin hÀn olisi itse pystynyt keksimÀÀn. HÀn ajautuu elÀmÀn ja kuoleman leikkiin, jossa panttina on oma identiteetti. Paul Austerin kiitetty esikoisteos Lasikaupunki kiehtoo ja hÀmmÀstyttÀÀ edelleen.

"Kuin Kafka olisi innostunut salapoliisitarinoista ja kirjoittanut oman, ikuisesti kieppuvan versionsa niistÀ." Washington Post

Paul Auster (s. 1947 -2024) opiskeli Columbian yliopistossa ja asui sen jÀlkeen neljÀ vuotta Ranskassa. Suurimman osan elÀmÀstÀÀn hÀn vietti New Yorkissa. Ennen kirjailijaksi ryhtymistÀÀn hÀn teki mitÀ moninaisimpia töitÀ mm. öljytankkerilla, puhelinkeskuksessa ja Ranskan maaseudulla. Austerin tuotanto kÀsittÀÀ romaaneja, muistelmia, esseitÀ, runoja ja elokuvakÀsikirjoituksia. LisÀksi hÀn teki kÀÀnnöksiÀ ranskasta englantiin. Austerin kirjallinen kuuluisuus alkoi 1980-luvun puolivÀlissÀ julkaistusta New York -trilogiasta, joka on kolmen omintakeisen salapoliisiromaanin sarja. HÀn oli yksi Yhdysvaltain arvostetuimmista nykykirjailijoista.


Verteller: Toni Kamula

Duurtijd: