(0)

Le, klovn - le!

e-book


"Da elefanterne var pÄ vej ud, sprang de fÞrste flammer frem som blodige tÊnder. RÞg og ild spÊrrede for hovedindgangen.

Der gik et sus af rÊdsel gennem publikum. Nogle var allerede pÄ vej mod sideudgangen. Der ville ikke gÄ mange sekunder, fÞr hundreder af mennesker ville mase rundt mellem hinanden for at slippe vÊk.

’Kom, vi mĂ„ ind,’ rĂ„bte Charlie.

Jeg stirrede uforstÄende pÄ ham. Jeg forstod ikke, hvad meningen var. SÄ greb han mig i armen og nÊrmest slÊbte mig ind i manegen."

Nogle gange sker der rigtig farlige ting, nĂ„r man rejser rundt med cirkus. Det ved 12-Ă„rige Kristian alt om. Det er nemlig hans familie, der ejer cirkusset, sĂ„ han er med bĂ„de i manegen og bag kulisserne. I "Le, klovn – le!" fortĂŠller han om livet som klovn, om lĂžven, der falder i sĂžvn midt i forestillingen, og om en ildebrand, der er ved at koste publikum livet.

"Le, klovn – le!" er en letlĂŠseligt bog skrevet til bĂžrn fra 10-Ă„r. Den udkom fĂžrste gang i 1986.

Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der bÄde skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange Är. Han skrev bÄde bÞrne- og voksenbÞger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbÞger og artikler. I lÞbet af sin over 50 Är lange karriere udgav han et vÊld af romaner, fagbÞger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.