(274)

SAS Ghost Patrol - brittisk elitstyrka i naziuniform

audioboek en e-book


Rafflande sann historia om ett av andra vÀrldskrigets hemligaste uppdrag.

FörklĂ€dda i nazistuniformer infiltrerade brittiska elitsoldater fienden för att kunna utföra en överraskningsattack. Erövringen av den nazistockuperade hamnen i libyska Tobruk, 1942, Ă€r en av de frĂ€ckaste och mest vĂ„ghalsiga militĂ€roperationerna under andra vĂ€rldskriget – kanske nĂ„gonsin. Den Ă€r ocksĂ„ hittills oberĂ€ttad.

Den hemliga operationen innehĂ„ller allt man kan önska av mod, kamratskap, dĂ„rskap och tragik. Det Ă€r ocksĂ„ en berĂ€ttelse om att överleva under de mest extrema omstĂ€ndigheter – dĂ€r minsta felsteg kan leda till katastrof.

Endast Churchill sjĂ€lv och en liten krets i det högsta militĂ€ra styret kĂ€nde till detta topphemliga sjĂ€lvmordsuppdrag. Hemlighetsmakeriet har gjort den fantastiska historien tĂ€mligen okĂ€nd fram till idag. Nu har den fĂ„tt sin rĂ€ttmĂ€tiga skildrare i Damien Lewis, som Ă„tergivit dess autenticitet och dramatiska drivkraft – inte minst tack vare de exceptionella personligheter som vi fĂ„r möta i berĂ€ttelsen, som trots att den bĂ€r den mytologiska hjĂ€ltesagans signum verkligen Ă€r sann.


Verteller: Fredrik Gunnarsson
Duurtijd: