(0)

Scotland Yard: Kuuluisimmat murhatutkinnat

audioboek en e-book


Lontoon poliisin verinen historia

Toimittaja Simon Readin Scotland Yard: Kuuluisimmat murhatutkinnat kuvaa maailmankuulun poliisilaitoksen vaiheita uraauurtavien rikostapausten kautta.

Scotland Yard on maailman ensimmÀinen moderni, ammattimainen ja keskitetysti jÀrjestÀytynyt poliisiorganisaatio. Se on ollut esikuvana maailmanlaajuisesti ja edistÀnyt uraauurtavien rikosteknisten menetelmien kÀyttöÀ aina sormenjÀlkitutkimuksesta ballistiikkaan ja rikollisprofilointiin.

Scotland Yard: Kuuluisimmat murhatutkinnat kertoo tÀmÀn arvostetun poliisiorganisaation tarinan sen historian kuuluisimpien tutkimusten kautta. RikosteknistÀ tutkintaa ovat tahtomattaan edistÀneet muun muassa:

Kotiapulainen Katherine Webster, joka paloitteli ja suolisti entisen työnantajansa, keitti ruumiinosat liemeksi ja myi sen paikalliselle pubille ”parhaana rasvana”.

Vararikkoon mennyt leipuri George Joseph Smith, joka meni naimisiin useiden naisten kanssa eri nimillÀ ja hukutti kunkin heistÀ kylpyammeeseen.

Myyntimies Patrick Mahon, joka vietteli raskaana olleen Emily Kayn, tappoi hÀnet ja paloitteli 37 osaan.

Simon Readin teos on kiehtova katsaus erÀisiin historian kauheimpiin rikoksiin ja siihen, kuinka ne ovat kehittÀneet Scotland Yardia ja muuttaneet rikostutkintaa kautta maailman.

Simon Read (s. 1974) on yhdysvaltalainen toimittaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut aiemmin yhdeksÀn historiateosta ja elÀmÀkertaa. HÀn on kirjoittanut useisiin lehtiin, mm. Timeen ja San Francisco Chronicleen. HÀn asuu Phoenixissa Arizonan osavaltiossa.