(67)

Syklonivaroitus

audioboek en e-book


Kun luonto ja ihminen nÀyttÀvÀt kauhistuttavimmat kasvonsa.

Kiitetyn Darwin-sarjan toisessa osassa Pohjois-Australiaan asettunut ruotsalaisopiskelija Greta saa todeta, miten avuton ihminen on niin luonnonvoimien kuin omien heikkouksiensa edessÀ.

On joulu ja Darwinia lÀhestyy hirmumyrsky. Poliisi Bluey elÀÀ uudelleen lapsuuden kipeÀÀ muistoa, kun hÀnen veljensÀ kuoli Tracy-syklonin aiheuttamassa katastrofissa joulupÀivÀnÀ 1974. AlkuperÀisvÀestöön kuuluva kollega Jess puolestaan pelkÀÀ sopeutuneensa liikaa poliisivoimien valkoisiin normeihin. Ruotsalainen taideopiskelija Greta on keskellÀ uutta rakkaussuhdetta.

Darwinin alueen rikollisuus kasvaa kasvamistaan. Kristallihuumeen kÀyttö on lisÀÀntynyt ja metamfetamiinin uhreja tulee koko ajan enemmÀn. Kun Bluey ja Jess tutkivat kuolleena löydetyn nuoren miehen tapausta, he toteavat pian, ettÀ suuri osa huumeriippuvaisista kuuluu alkuperÀiskansoihin. Syklonin kiertyessÀ yhÀ lÀhemmÀksi paljastuu paljon epÀmiellyttÀvÀmpi tarina, kuin he olisivat osanneet kuvitella.

”JĂ€risyttĂ€vĂ€ ja intensiivinen dekkari, joka on paljon enemmĂ€n kuin tavallinen rikosromaani.” – VĂ€sternorrland

Christina Wahldén (s. 1965) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti, joka on saanut mm. Ruotsin dekkariakatemian vuoden lasten- ja nuortendekkarin palkinnon 2018. Wahldén on opiskellut Sydneyn yliopistossa dramaturgiaa. Toimiessaan vuosia Svenska Dagbladetin rikostoimittajana hÀn raportoi ennen kaikkea naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta rikollisuudesta, parisuhde- ja nk. kunniavÀkivallasta sekÀ ihmiskaupasta.