(288)

Terapeutti

audioboek en e-book


Piinaava psykologinen trilleri kertoo, miltÀ tuntuu, kun kaikki ympÀrillÀ lakkaa yhtÀkkiÀ olemasta

Helene Floodin esikoisromaani Terapeutti on syvÀltÀ viiltÀvÀ kertomus ihmismielen hauraudesta hÀdÀn hetkellÀ, ja siitÀ, mitÀ kaikkea olemme valmiita tekemÀÀn suojellaksemme rakkaimpiamme.

Kolmekymppinen nuorisopsykologi Sara pitÀÀ vastaanottoaan perintötalossa, jota hÀn kunnostaa kunnianhimoisen arkkitehtimiehensÀ Sigurdin kanssa. ErÀÀnÀ aamuna jÀtettyÀÀn siirappisen viestin Saran puhelinvastaajaan Sigurd katoaa. Saran yrittÀessÀ selvittÀÀ, mitÀ hÀnen miehelleen on tapahtunut, valtava talo keskenerÀisine huoneineen alkaa tuntua hetki hetkeltÀ enemmÀn uhkaavalta kuin kodikkaalta.

Kun menneisyydestÀ alkaa paljastua kamalia salaisuuksia, Saran elÀmÀ ja ajatukset lÀhtevÀt syöksykierteeseen. Tavarat talossa vaihtavat paikkaa tai katoavat vain ilmestyÀkseen myöhemmin takaisin omille paikoilleen, ja Sara vannoo kuulevansa askelia ylÀkerrasta keskellÀ yötÀ. Voiko hÀn luottaa omaan muistiinsa? Pystyykö ihmismielen asiantuntija toimimaan rationaalisesti, kun kyse on hÀnestÀ itsestÀÀn? Ja kaikkein tÀrkeimpÀnÀ: onko Sara turvassa kotonaan?

Norjalainen Helene Flood (s. 1982) on koulutukseltaan psykologi. HÀn vÀitteli tohtoriksi vuonna 2016 aiheenaan vÀkivalta ja traumaperÀinen hÀpeÀ sekÀ syyllisyydentunto. Flood asuu Oslossa aviomiehensÀ ja kahden lapsensa kanssa. Esikoisromaani Terapeutti oli suurmenestys, jonka oikeudet myytiin kahteenkymmeneenkolmeen maahan jo ennen kirjan julkaisua. Joulukuussa 2023 Floodilta ilmestyy toinen suomennettu teos, Rakastaja.


Verteller: Hannamaija Nikander
Duurtijd: