(19)

Tillsammans

audioboek en e-book


Vad kan vi lÀra oss, inte bara om andra utan om oss sjÀlva? Kan den kunskapen betyda nÄgot inför framtiden?

Vi lever i en tid dÀr förtryckarna fÄtt ny kraft. Var det sjÀlvklart att det skulle gÄ som det gÄtt? Nej, men det finns svar pÄ vad som lett oss hit. I "Tillsammans" vill Lasse Berg fÄ oss att se bÄde vÄr vÀrld och oss sjÀlva i ett nytt ljus. UtifrÄn sina egna unika erfarenheter som rapportör frÄn ett halvsekels vistelser i Asien och Afrika, dÀr tre fjÀrdedelar av mÀnskligheten bor, och sin inblick i krig, och tyranners vÀrldsbild. En samtid dÀr mÀnskligheten fÄtt det allt bÀttre under de senaste femtio Ären.

Vi fĂ„r följa flygvapenmeteorologen som grĂ€vde i klimatförĂ€ndringarna redan pĂ„ 70-talet. Hos reformerade mĂ€nniskoĂ€tare pĂ„ Nya Guinea började Lasse Berg inse hur det hĂ€r med stormĂ€n och deras makt uppstĂ„r – det som i klimatförĂ€ndringarnas spĂ„r hotar oss alla.

För trots allt som sker nu mĂ„ste vi inse att hoppet inför framtiden stĂ„r att finna i vĂ„rt eget inre, det som Ă€r vĂ„r medfödda natur. Författaren vandrar i sĂ€llskap med bioarkeologer och bushmanvĂ€nner i fotspĂ„ren av vĂ„r afrikanska uppvĂ€xt och ser bilden av vĂ„rt ursprung framtrĂ€da. De enskilda drag i vĂ„r medfödda natur som kan bli vĂ„r undergĂ„ng – eller vĂ„r rĂ€ddning. Som kan skapa vĂ„gor av folkmord eller leda oss mot en bĂ€ttre tillvaro.


Verteller: Lasse Berg
Duurtijd: