(25)

Tunnetartunta

audioboek en e-book


Vastaamme useimmiten automaattisesti toisen hymyyn ja tiedÀmme, miten ilo ja innostus voivat tarttua ja vahvistua nopeasti ihmisten vÀlillÀ. Toisaalta voimme saada tartunnan myös kiireisestÀ ja stressaantuneesta ympÀristöstÀ ja kokea nahoissamme muiden pelkoa, ÀrtymystÀ tai muita raskaita tuntemuksia.

Miksi tunteet tarttuvat? Kuinka voi oppia tunnistamaan tilanteita, joissa tunteet tarttuvat? EntÀ mitÀ keinoja on vaikuttaa siihen, millaisia tunnetartuntoja itse jÀtÀmme, ja miten voimme vaikuttaa muilta tuleviin haitallisiin tunnetartuntoihin?

Tunnetartuntaa tapahtuu ihmisten vĂ€lillĂ€ pĂ€ivittĂ€in – toivoimme sitĂ€ tai emme. Oman kehon tuottamaa tunnetietoa on mahdollista oppia kuuntelemaan ja sÀÀtelemÀÀn, ja nĂ€iden taitojen kartuttaminen on mahdollista ihan jokaiselle.

Anna Peltola (PsM) on työterveyspsykologi ja psykoterapeutti. HÀnen työssÀÀn empatia ja tunnetartunnat toimivat tÀrkeinÀ työvÀlineinÀ. Annan mielestÀ voimaannuttavat, vastavuoroiset tunnetartunnat ihmisten vÀlillÀ voivat olla elÀmÀn parasta antia. Toisaalta hÀn on oppinut olemaan valppaana tunnetartunnan kuormittavien puolien kanssa.


Verteller: Anniina Piiparinen

Duurtijd: