(0)

Vi som var lyckliga

audioboek


Kriget som skilde oss Ă„t

NÀr andra vÀrldskriget kryper nÀrmare den lilla polska staden dÀr familjen Kurc levt lyckliga i flera generationer tvingas familjemedlemmarna isÀr.

Addy Àr fÄngen i det ockuperade Paris, Halina flyr genom skogen, Jakob skickas till fronten och de Äldrande förÀldrarna Àr tvungna att utstÄ svÀltarbete i gettots fabriker medan Genek mÄste förneka sin identitet för att gömma sig som icke-jude.

Drivna av en orubblig vilja att överleva och av lÀngtan efter att Äterförenas tvingas familjen att förlita sig pÄ hoppet, uppfinningsrikedomen och den egna inre styrkan för att uthÀrda kriget och förföljelsen.

Vi som var lyckliga Àr en svepande familjekrönika som bygger pÄ den sanna historien om författarens familjs öden. Det Àr en unik berÀttelse som drivs av den starka kÀrlek som kan bestÄ och till och med frodas Àven under 1900-talets mörkaste ögonblick. Den internationella bÀstsÀljaren har sÄlt över en miljon exemplar, översatts till fler Àn 20 sprÄk och nyligen blivit populÀr Netflix-serie.

Georgia Hunter var femton Är gammal nÀr hon fick hon veta att hon kom frÄn en familj med överlevande efter Förintelsen. SÄ snart hon var gammal nog reste hon till Europa för att ta reda pÄ vad som hÀnt hennes slÀktingar och efter nÀstan tio Ärs research skrev hon Vi som var lyckliga.


Verteller: Lo Kauppi
Duurtijd: