(74)

Viimeinen paraati Pjongjangissa - Luhistuuko Pohjois-Korea?

audioboek en e-book


Hajoaako Pohjois-Korea omaan mahdottomuuteensa?

Teos esittÀÀ tuoreimman tiedon perusteella toinen toistaan kiinnostavampia ja osin hurjiakin skenaarioita Pohjois-Korean tulevaisuudesta.

Pohjois-Koreassa on kÀrsitty nÀlÀnhÀtÀÀ ja maatalouden sekÀ teollisuuden rappio ovat yhÀ ratkaisemattomia kysymyksiÀ. Armeijan yllÀpito ja asekehittely nielevÀt valtavia rahasummia köyhÀssÀ maassa. Silti valtio on edelleen olemassa jo kolmannen polven diktatuurina.

Rankat talouspakotteet ovat pysÀyttÀneet ulkomaankaupan lÀhes kokonaan. Ruokapula pahenee ja kansan ahdinko kasvaa. LÀhetystöt ovat tyhjillÀÀn ja avustusjÀrjestöt kaikonneet. Samaan aikaan aiemmin niin suljettuun maahan vÀlittyy sen asukkaille yhÀ enemmÀn tietoa ulkomailta, mikÀ muokkaa ihmisten ajatusmaailmaa.

Onko itsevaltaisen jÀrjestelmÀn loppu lÀhenemÀssÀ? Saako kansa kurimuksesta joskus tarpeekseen ja nousee maan johtoa vastaan? Kasvaako konflikti muun maailman kanssa aseelliseksi selkkaukseksi? Kenelle siirtyy valta Kim Jong Unin jÀlkeen?

Myrberg rakentaa jÀnnittÀvÀn kuvan Pohjois-Korean mahdollisista tulevaisuudennÀkymistÀ.

FTKai Myrberg on kirjoittanut runsaasti tietokirjoja, mm. teoksen Pohjois-Koreassa vain porsaat ovat onnellisia sekÀ yhdessÀ Matti LeppÀrannan kanssa suurelle yleisölle suunnatun tietokirjan ItÀmeri ja ihminen, joka sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2020. HelsinkilÀinen kirjailija on ollut kiinnostunut Pohjois-Koreasta jo yli 20 vuotta ja sekÀ tutustunut laajasti siihen liittyvÀÀn kirjallisuuteen ettÀ vieraillut maassa.


Verteller: Jukka Peltola
Duurtijd: