(285)

Viking Sallyn veriteko

audioboek en e-book


Tositarina, joka pitÀÀ otteessaan kuin koukuttavin dekkari.

Tositarina murhasta, kolmikymmenvuotisesta rikostutkinnasta, ennennÀkemÀttömÀstÀ oikeudenkÀynnistÀ ja ihmisistÀ kaiken sen keskellÀ.

KesÀ 1987. Kolme lÀnsisaksalaista reppureissaajaa pÀÀttÀÀ hetken pÀÀhÀnpistosta nousta laivaan Tukholmassa. M/S Viking Sally on kuulemma ItÀmeren hienoin matkustaja-alus ja merimatka Turkuun unohtumaton kokemus. Kello 3.45 iloinen elÀmÀ sykkii merta kyntÀvÀn aluksen uumenissa. Rakastunut saksalainen pari nukkuu makuupusseissaan ulkona laivan helikopterikannella, kun joku kumartuu heidÀn ylleen. TÀstÀ alkaa henkirikostutkinta, jonka johtolankoja tutkijat seuraavat ympÀri Eurooppaa. 1990-luvulla jÀljet ovat kylmenneet, ja tutkinta siirretÀÀn ratkaisemattomien henkirikosten arkistoon.

Syksy 2015. HenkensĂ€ edestĂ€ pelkÀÀvĂ€ nainen saa tekstiviestin: ”MinĂ€ saan olla ylpeĂ€, ettĂ€ olen selviytynyt murhasta. Olen niitĂ€ harvoja, jotka ovat tehneet ratkaisemattoman.” Kun vihje kulkeutuu Turun poliisin erityistutkintaryhmĂ€lle, se repii auki 30 vuotta vanhan murhatutkinnan.

Tuomas RimpilĂ€inen on tosirikoskirjailija ja useilla journalistipalkinnoilla palkittu rikostoimittaja. HĂ€nen tosidekkarissaan kerronta on kuin salapoliisiromaanista, mutta kirjan jokainen yksityiskohta on totta. RimpilĂ€inen on aiemmin kirjoittanut teoksen MessukylĂ€n veriteko ja muita rikostarinoita Suomesta (2015) sekĂ€ ÀÀnikirjasarjan Motiivi murhaan (2019–2020).


Verteller: Jukka PitkÀnen
Duurtijd: