Tornihuoneen salaseura

Serie ‱ 2 boeken

Kansalaisuustaitoja kĂ€sittelevĂ€ tietokirjasarja jatkuu – 2. osassa opetellaan mediataitoja!

Journalismi – mitĂ€ se on ja mitĂ€ vastuulliseen uutistyöhön kuuluu? MistĂ€ oikeita uutisia löytÀÀ ja miten tunnistaa oikean tiedon?

Tornihuoneen salaseura -sarjan toisessa osassa Lumia jÀrkyttÀÀ tekoÀlyllÀ tehty valevideo, joka leviÀÀ luokan viestiryhmÀssÀ. Se asettaa vaaraan hÀnen menestyksensÀ koulun tiedekilpailussa. EihÀn video ole totta! Miten jotkut voivat uskoa tÀllaista, ja miten Lumi, Haku, Miki ja Koko saavat korjattua tilanteen? Tornihuoneen salaseura suuntaa oikean tiedon jÀljille!

YhÀ useammat lasten kavereista seuraavat uutisia lÀhinnÀ somevideoista, joten tutustuminen Lumin toimittajaÀidin työpaikkaan sanoma lehden toimituksessa avaa nelikolle uuden maailman. Juttukeikalla he haastattelevat tunnettua vaikuttajaa vastuullisuudesta ja pÀÀsevÀt seuraamaan lehtijutun syntymistÀ. Valeuutisia vastaan voi taistella oikealla tiedolla, joten myös Tornihuone muuttuu salaseuran toimitukseksi.

TÀmÀ lastenromaanin muotoon kirjoitettu tietokirja sukeltaa uutistoimituksen arkeen ja kannustaa lapsia vaikuttamaan ja ilmaisemaan mielipiteensÀ.

Palkittu lasten ja aikuisten tietokirjailija ja Helsingin Sanomien taloustoimittaja Elina Lappalainen on kirjoittanut aiemmin neljÀ tietokirjaa lapsille: Nakki lautasella (kuvittanut Christel Rönns, 2015), Nyt pelittÀÀ (kuv. Jussi Kaakinen, 2017), Ihmeellinen Minna (kuv. Ilona Partanen, 2019) ja Tornihuoneen salaseura -trilogian avaus Rahan jÀljillÀ (kuv. Mitja Mikael Malin, 2023).

HelsinkilÀinen Mitja Mikael Malin on Lahden muotoiluinstituutista valmistunut graafinen suunnittelija, kuvittaja, sarjakuva- ja pelitaiteilija. HÀneltÀ on julkaistu sarjakuva-albumi Kivet, kannot, tÀhdet, kuuta (Arktinen banaani, 2021), ja hÀn on toiminut pelitaiteilijana useissa pelifirmoissa.