(0)

Fantasyfestival 2023: Magiske hybrider (Dyretrilogien pt. 1)

audiobook


Denne episode er et liveshow fra Esbjerg Fantasyfestival 2023, hvor vi fokuserer pÄ vilde, magiske hybridskabninger. I episoden tager vi bÄde sphinxen og hippogriffen under kÊrlig behandling, nÄr vi dykker ned i de sagnomspundne skabningers historier og deres tilknytning til Harry Potter-universet.

I episoden kaster vi lys over bÄde sphinxens og hippogriffens mytologiske oprindelse, vi zoomer ind pÄ deres fysiske udseende, og i den forbindelse runder vi den symbolik, der er forbundet med bl.a. lÞven, Þrnen, hesten og griffen.

Herefter kortlÊgger vi selvfÞlgelig de to skabningers optrÊden i Harry Potter-universet, da de begge har en stor betydning for forstÄelsen af seriens plot og tematikker.

Vi kommer bl.a. omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvilken forbindelse har hesten med Hufflepuffkollegiet?

- Hvordan kan hippogriffen Stormvind kobles til bÄde Harry, Hagrid og Sirius?

- Hvordan kan sphinxen ses som en reprÊsentant for bÄde gÄder og sÞgen efter identitet?

I dagens anledning slutter vi naturligvis af med en hybridquiz, hvor du har mulighed for at teste din viden om hybrider i Harry Potter-serien.

SÄ hop pÄ hippogriffen, og vÊr Äben over for det gÄdefulde, nÄr vi tager dig med helt tÊt pÄ de fortrylle(n)de hybridskabninger.

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.