(0)

Fedt eller forbi

E-book


Fedt eller forbi? Er det fedt, eller er det bedste i livet forbi, nÄr man pensioneres fra arbejdsmarkedet? Knud JÞrgensen stopper i juni 2016 efter at have vÊret lÊrer siden 1975. Han fylder 65 Är i maj, og romanen foregÄr fra februar til november 2016 med fÄ tilbageblik til fortiden. Han kommer i februar i praktik ved avisen El Diario i Ciudad Juarez i Mexico, som er udnÊvnt til det mest kriminelle omrÄde i verden. Han vil opleve, hvordan hverdagen er sÄdan et sted. Hvad er Ärsagen til, at kriminaliteten er hÞjere her end andre steder? Hvordan kan kriminaliteten mindskes? Knud vÊlger ogsÄ at vÊre samtalepartner med en 52-Ärig mand og en 68-Ärig kvinde, hvis det i Mexico ikke er noget. Knuds kone er stadig i arbejde. Desuden har han to voksne sÞnner og tre bÞrnebÞrn. Knud har mange jern i ilden, for det skal helst vÊre fedt at vÊre pensionist.

Uddrag af bogen

”De to, som jeg vekslede et par ord med, var to af El Diarios journalister og nogle af dem, som du mĂ„ske skal ud med, de dage du er hos os. De skal skrive om de fire i vores avis, og der kommer sikkert ogsĂ„ noget om de fire i de lokale TV-stationer engang i aften,” fik jeg forklaret.

”Jeg fik faktisk ogsĂ„ lidt medlidenhed med fyren, der grĂŠd. MĂ„ske har han allerede fortrudt, hvad han har vĂŠret med til,” oplyste jeg, mens vi var pĂ„ vej vĂŠk fra politistationen.

”Skal du have medlidenhed med nogen, skal du have det med hans kone og bĂžrn. Konfiskation af fire kilo kan indebĂŠre anbringelse i fĂŠngsel. Det kan vĂŠre, at hans familie er uden indtĂŠgt, den tid han sidder inde. Desuden udsĂŠttes familien for social skam, og nĂ„r han engang bliver lĂžsladt, vil han ikke blive ansat i noget lĂžnnet arbejde de nĂŠste mange Ă„r.”

Om forfatteren

Kaj Therkelsen (f. 1948) er uddannet lÊrer og underviste pÄ privatskoler i Odense frem til slutningen af 1992. Mens han underviste pÄ fuld tid, lÊste han psykologi fra 1987 til 1992. Han gik pÄ pension som psykolog i 2015, men har stadig enkelte klienter. Han har siden 2006 udgivet syv romaner. Senest "Rejsen til Japan" i 2015.