(73)

Soldat for Danmark - Oversergent Jakob Birger Hansen

audiobook & e-book


Oversergent Jakob Birger Hansen har trods sine bare 32 Är prÞvet mere end de fleste. I SOLDAT FOR DANMARK fortÊller han den fascinerende historie, som begyndte i hjemmet pÄ Odense Kaserne, hvor faderen var seniorsergent ved Fynske Livregiment. Som 18-Ärig meldte Jakob sig til forsvaret, og siden den dag har livet som soldat vÊret mere en livsstil end et arbejde.

Op gennem 90'erne var han udsendt i international tjeneste fem gange, inden "JB" i 2001 sÞgte den ultimative udfordring - fik orlov fra forsvaret og meldte sig til Fremmedlegionen i Sydfrankrig. Her nÞd han udfordringerne, strabadserne og den militÊre trÊning og vandt hurtigt respekt om sin person. Men han fandt ogsÄ ud af, at han ikke kunne leve i fem Är uden frihed og ret til at tage selvstÊndigt initiativ. Efter syv mÄneders tjeneste valgte han derfor at flygte med en kammerat i nattens mulm og mÞrke fra faldskÊrmstroppernes bastion pÄ Korsika. br br Siden har han tjent det danske forsvar i Kosovo og vÊret et Är med den danske bataljon i Irak. Blandt officerer, befalingsmÊnd og konstabler er Jakob Birger Hansen bÄde afholdt og vellidt. Han kan virke barsk, men bag den rÄ facade gemmer sig en rar, venlig og fÞlsom mand, som tÊnker meget over livet og de valg, han trÊffer som soldat for Danmark.

Bogen er fortalt med hjĂŠlp fra journalist og tidligere presseofficer i Irak, Peter Ernstved Rasmussen.

Peter Ernstved Rasmussen er en dansk journalist og tidligere reserveofficer. Udover sin journalistik pÄ Jyllands-Posten gennem en ÄrrÊkke bliver han hyppigt brugt som kommentator og analytiker pÄ det forsvars- og sikkerhedspolitiske omrÄde i store danske medier. Han er stifter af det online nyhedsmedie OLFI, der skriver uafhÊngig og kritisk journalistik om forsvars- og sikkerhedspolitik.


Narrator: Peter BĂžttger
Duration: