(175)

Tulppaaneja kuninkaalle

audiobook & e-book


Irlantilaistytön myrskyisÀ matka haaremiorjattareksi!

Aistillinen romaani Caitlín-tytöstÀ, jota elÀmÀ heittelee. Kaksiosaisen sarjan aloitus Tulppaaneja kuninkaalle vie hÀnet merirosvojen kynsistÀ haaremin kÀÀrmeenpesÀÀn.

EletÀÀn vuotta 1675. Kymmenvuotias Caitlín-tyttö on perheineen matkalla LÀnsi-Intiaan, kun merirosvot kaappaavat laivan. Pian Caitlínin ja hÀnen ÀitinsÀ vapaus vaihtuu seraljin muureihin, ja Caitlínista tulee Lale, Tulppaani. Haaremissa, satojen orjattarien ja yöntummien eunukkien hornankattilassa on oltava jatkuvasti varuillaan, koskaan ei voi tietÀÀ kuka puukottaa selkÀÀn. Pako houkuttaa, mutta miten sellainen voisi onnistua?

Romaani perustuu historiallisen henkilön, Ulrika Beata Tanton elÀmÀÀn. SiinÀ oli rajuja kÀÀnteitÀ kuin sadussa konsaan. Tulppaaneja kuninkaalle on kaksiosaisen sarjan aloitus.

Tulppaaneja kuninkaalle on suositun Kristiina Vuoren (s. 1967) kahdestoista romaani. Vuori törmÀsi Ulrika Beata Tanton tarinaan FT Veli Pekka Toropaisen Facebook-pÀivityksessÀ. Oivallus, ettÀ Suomessa elÀÀ vielÀ tÀnÀkin pÀivÀnÀ ihmisiÀ, joiden esiÀiti on Konstantinopolin Suuren seraljin orjattaria ja Ruotsin kuningatar Ulrika Eleonoran kummilapsi, oli hÀkellyttÀvÀ. Vuoren ensimmÀinen ajatus oli, ettÀ tÀssÀ jos missÀ on ainekset romaaniin, miksei vaikka kahteen. Kristiina Vuori nostaa romaaniensa pÀÀhenkilöiksi usein historiankirjoituksen ohittamia naisia, jotka ovat joutuneet taistelemaan onnestaan ja itsenÀisyydestÀÀn, joka heille kuuluu.