(0)

Haamulaukaus

e-book


VAIN MUUTAMA IHMINEN ON SITÄ MIELTÄ, ETTÄ TELOITETTAVAKSI VIEDÄÄN VÄÄRÄ MIES. HEILLÄ ON KUUSI PÄIVÄÄ TODISTAA OLEVANSA OIKEASSA.

Jos se on lavastus, se on ainakin tÀydellinen: Helsingin Sanomain toimittaja Arno Hautala saa kirjeitÀ, joissa ennustetaan suomalaisen everstiluutnantti Jangin pettÀvÀn maansa ampumalla saksalaisen everstin ja ryöstÀmÀllÀ puolustuslaitoksen omaisuutta. Hautala ei usko, ettÀ hÀnen lapsuudenystÀvÀnsÀ tekisi mitÀÀn sellaista mutta pÀÀttÀÀ kuitenkin lÀhteÀ Viipuriin nÀhdÀkseen asian omin silmin. SiellÀ kirjeiden ennustukset nÀyttÀvÀt kÀyvÀn kirjaimellisesti toteen.

Jang ja viisi hÀnen ystÀvÀÀnsÀ juoksevat kilpaa ajan kanssa ratkaistakseen rikokset Viipurin teatterissa ja sÀilyketehtaassa, mutta johtolankoja on niukasti ja aika uhkaa loppua kesken. Juonen takana on mestarilliset aivot ja nÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ Jang joutuu tuomituksi vainoajan ehdoilla ellei oikea syyllinen löydy.

Haamulaukaus on itsenÀinen jatko-osa Mannerheimin pojaksi huhutun Peder Jangin ja hÀnen vaimonsa Hellen jÀnnittÀvÀstÀ tarinasta aikaan, jolloin elettiin Suomen historian vaikeita vuosia.