(3)

Hieronymus skapar kaos

audioboek en e-book


Julia har fÄtt en guldhamster som heter Hieronymus. Hon Àlskar det lilla livet och gör allt för att han ska trivas. Hon försvarar honom mot bÄde sin storebror Nico och hennes klasskompisar. Men det Àr nÀr hamstern börjar springa runt i sitt gnisslande hamsterhjul om nÀtterna som konflikterna verkligen bubblar upp till ytan. Familjen gör allt för att lösa problemet sÄ att de ska kunna sova gott igen. Men Nico smider lömska planer för att bli av med Hieronymus en gÄng för alla.

I dessa tio fristÄende berÀttelser fÄr vi stifta bekantskap med bÄde mÀnniskor och djur. HÀr stöter vi bland annat pÄ ett gÀng konsttjuvar, ett övergivet föl, en stökig guldhamster och ett första april-skÀmt som ingen glömmer i första taget. VardagsnÀra historier fulla av vÀnskap, Àventyr och finurliga lösningar.

Elsegret Ruge Àr en barnboksförfattare som skriver om barns vardagsliv och allt vad det innebÀr. Ruge Àr mest kÀnd för att ha skrivit bokserien Anton, som innehÄller tio olika berÀttelser om konsttjuveri, en brÄkig hamster, aprilskÀmt som gÄr över styr och mycket mer. Ruges böcker Àr fulla av Àventyr och skratt!