(184)

Murha tunturissa - Osa 1

audioboek


Rikostutkija Saana ValkeapÀÀ on ottanut lomaa Keskusrikospoliisista saadakseen perheensÀ uuden kurssikeskuksen rullaamaan. EnsimmÀisellÀ kurssilla, Lapin joulukuisen kaamoksen keskellÀ, rakennetaan noitarumpuja. Osallistujat ovat kirjavaa sakkia: lapinnoita Bigga Sarre, kriminaalipsykologi Antti Honkanen ja kenialainen kansanperinteentutkija Saed Semeko. Kurssi keskeytyy kuitenkin ikÀvÀllÀ tavalla, kun löytyy ruumis.

Rikoskomisario Heikki Tuunanen vÀrvÀtÀÀn auttamaan ylityöllistettyÀ Tunturi-Lapin poliisia murhan tutkinnassa. HÀn ja paikallinen poliisi, Kuura JÀnkÀlÀ, ryhtyvÀt selvittÀmÀÀn rikosta, johon liittyy saamelaisia uskomuksia, monimutkaisia ihmissuhteita ja mystiikkaa. Motiiveja murhaan on monella, ja paikkakunnalla liikkuu sitkeÀ huhu, ettÀ murhaaja olisi legendan Stallu-peto.

Yksi rumpukurssilaisista ‒ paikallinen toimittaja Hilla Romppainen ‒ on pÀÀttĂ€nyt ottaa kaiken irti tilanteesta. HĂ€n suoltaa kansaan meneviĂ€ rikosjuttuja mediaan ja pimittÀÀ poliisilta tĂ€rkeÀÀ tietoa. Mutta tietÀÀkö hĂ€n liikaa?


Verteller: Anssi Niemi
Duurtijd: