(13)

Valheet

audioboek


Olen kuullut puhuttavan auringosta. Se on niin kirkas, ettei sitÀ voi katsoa suoraan. Se on ainoa asia, jota ei voi katsoa suoraan. HÀn kertoo enemmÀn. Miten valo heijastuu vesipisarasta, joka pysÀhtyy kasvin lehdelle. Miten taivas on pilvien takana vaaleansininen ja miten se voi iltaisin olla oranssi ja punainen eikÀ sitÀ silti tarvitse pelÀtÀ.

Valheet on arvoituksellinen romaani ihmisistÀ, jotka etsivÀt valoa. He uskovat kulkevansa suoraan, mutta pÀÀtyvÀt sinne mistÀ lÀhtivÀt. Jokaisen myötÀ tarina muuttuu, eikÀ mikÀÀn ole sitÀ miltÀ aluksi nÀytti. Ja kaiken yllÀ lepÀÀ sade.

"Romaanin syklinen, takaisin itseensÀ kiertyvÀ aikarakenne ja seitsemÀn tarinan nivoutuminen yhteen tekevÀt Valheista erityisen romaanin, joka on kokeilevaa suomalaista nykykirjallisuutta parhaimmillaan." Tiiliskivi-raati 2013

Marisha Rasi-Koskinen (s. 1975) on palkittu tamperelainen kirjailija ja psykologi.

Rasi-Koskisen esikoisteos Katariina ilmestyi vuonna 2011. Toinen romaani Valheet sai Tiiliskivi-palkinnon ja kolmas romaani Vaaleanpunainen meri (2014) oli Runeberg-palkintoehdokkaana. ViidennestÀ romaanistaan REC (2020) Rasi-Koskinen palkittiin sekÀ Tulenkantaja- ettÀ Runeberg-palkinnoilla. Rasi-Koskisen ensimmÀinen nuorille suunnattu teos Auringon pimeÀ puoli voitti vuoden 2019 lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon.


Verteller: Antti Lang
Duurtijd: