(0)

Villasukat ja muita kertomuksia

e-book


SyvÀlle ihmismieleen luotaavissa tarinoissa on tarkasti piirrettyjÀ ihmiskohtaloita useista nÀkökulmista kerrottuna. PÀÀhenkilöt palaavat kerta toisensa jÀlkeen itÀsuomalaiseen miljööseen. Kertomukset ovat kuitenkin hyvin erilaisia. NiissÀ on kaipuuta, onnea, menetyksiÀ, mielipuolisuutta ja lopulta toivoa paremmasta tulevaisuudesta.

EnsimmÀisessÀ novellissa Annaliisa palaa menneisyyteensÀ junamatkalla HelsingistÀ Joensuuhun. Hilma on selviytymistarina elÀmÀstÀ epilepsian kanssa, ennakkoluulojen ja yhteiskunnan asettamien rajojen puitteissa. Kolmannen novellin pÀÀnÀyttÀmö on rintamamiestalon kellarin portaikko. SiinÀ seurataan talon muuttumista ajan saatossa.

Naarasleijonassa tarraudutaan epÀtoivon vimmalla kiinni haavekuvaan omasta tulevaisuudesta. Niminovelli Villasukat pÀÀttÀÀ kokoelman. Se on kamppailu elÀmÀn ja kuoleman vÀlillÀ, mutta tulos ei vÀlttÀmÀttÀ ole selvÀ voittajallekaan.

Selma Kaasinen on Outokummun kasvattama Australian suomalainen, jonka nykyinen asuinpaikka on Canberra. HÀnellÀ on takanaan pitkÀ ura tutkijana ja virka Australian valtiolla. Novellikokoelman tapahtumakenttÀ, maalais- ja korpimaisema Pohjois-Karjalassa, on Selmalle tuttu lapsuudesta ja nuoruudesta.