(0)

Hvorfor gifter hun sig nedad?

ljudbok


“Fru Marie Grubbe” er fortéllingen om en kvinde, der fþdes ind i samfundets absolutte top, men dþr som en fattig kvinde. Hun gifter sig tre gange, skilles to, for til sidst at ende sammen med den grove og voldelige férgemand Sþren.

GÞr hun det af kÊrlighed? Af frie vilje? Er hun drevet af erotisk lyst, eller mÄske - som nogle pÄstÄr - en biologisk nedarvet sadomasochisme? Og ender det med at gÞre hende lykkelig?

Siden J. P. Jacobsens klassiker udkom i 1876 har spÞrgsmÄlene fulgt bogen tÊt, specielt fordi den er skrevet tÊt pÄ den historiske person af samme navn. Lyt med, nÄr vi sammen med Elizabeth Blicher dykker ned i fortÊllingen om en kvinde, der sÊtter alt pÄ spil for at leve et liv pÄ sine egne prÊmisser.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.