(0)

Koranen

ljudbok


Hvorfor er Koranen Islams helligste bog? HvornÄr og hvordan blev den til? Hvem taler til hvem i bogen, og hvad handler Koranen i det hele taget om? MÄ man oversÊtte den, hvilke vers er de vigtigste, og hvilken betydning har den i muslimernes daglige liv?

I anledningen af diskussionerne om Koranen skal kunne brÊndes eller ej - der har tvunget "BrÊndende BÞger" til at tÊnke meget bogstaveligt - gÄr det op for mig, at jeg nÊsten ingenting ved om Koranen.

Lyt derfor med, nÄr vi sammen med assisterende imam, Ahmet Talat, taler om den bog som nogle vil brÊnde, andre beskytte, men hvis ord i sig selv udgÞr en guddommelig oplevelse for 1,5 millarder mennesker.

BrĂŠndende BĂžger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne BrĂžggers angreb pĂ„ kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvĂ„gningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, nĂ„r oprĂžrske gĂŠster lĂŠser og taler om de BrĂŠndende BĂžger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovÊrt ved 24Syv, hvor han har vÊret vÊrt pÄ og produceret radio- og podcastserierne 'BrÊndende bÞger', "min litterÊre pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens lÊngste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra KÞbenhavns Universitet.